lauantai 16. tammikuuta 2010

Niin kotoisaa!


Tuntuu niin kotoisalta olla taas Thaimaassa. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä heti alusta alkaen. Vaikka meidän lentomatkamme Thaimaahan oli täynnä vastoinkäymisiä, ne unohtuivat nopeasti.

Lensimme Thaimaahan Air France:n lennolla, siinä oli yksi välilasku Pariisissa. Lentomme pääsi lähtemään Helsingistä tunnin myöhässä ja näin ollen meillä jäi vain puoli tuntia aikaa vaihtaa konetta Pariisissa. Onneksi koneessa oli yhteensä 29matkustajaa, jotka olivat tulossa tuohon samaan Bangkokin koneeseen, joten meitä odotettiin. Lennot olivat rankkoja, Lumikukka itkeskeli ja minä en nukkunut juuri ollenkaan. Kasperi ja Eevi saivat onneksi nukuttua. Ruuat olivat ihmeen hyviä! Saavuttuamme tiistaina Bangkokiin meille selvisi, että matkatavaramme ovat edelleen Pariisissa... Annoin laukkujen kuvaukset ja yhteystietomme matkatavara-osaston virkailijoille ja meille luvattiin, että laukut toimitetaan seuraavana päivänä hotellille. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan lopulta laukut saapuivat monien puhelinsoittojen jälkeen eilen iltana yhdeksän aikaan tänne Bangkhaehan.

Ensimmäiset päivät vietimme tosi kivassa hotellissa Pratunamin alueella lähellä keskustaa. Hotellisviitissämme oli kaksi makuuhuonetta, olohuone ja keittiö. Anni ja Emma mahtuivat siis yöpymään yhdessä meidän kanssamme. Hotelli oli aivan mahtavalla paikalla, sillä parhaat ostospaikat ja isoimmat ostoskeskukset olivat kävelymatkan päässä! Otimmekin siitä kyllä kaiken hyödyn irti, niin että jalat olivat aika kipeät aina päivän päätteeksi. Thaimaan ja Suomen aikaero on näin talvisin 5 tuntia. Kasperi pääsi heti oikeaan unirytmiin ja Eevikin aika nopeasti. Lumikukka valvoi kahtena ensimmäisenä yönä useita tunteja ja se oli aika raskasta minulle, koska olin valvonut jo senkin lentomatkayön. Onneksi rytmi lopulta löytyi ja sen jälkeen kaikki ovat saaneet nukkua yönsä.


Heti aluksi kävimme jälleen Ocean World:issa Siam Paragonilla.


Lumikukka tykkää hirveästi kalojen katselemisesta! Isompia tyttöjä hait vähän pelottivat.

Emma tuli valitettavasti kipeäksi, joten hän ei päässyt tivoliin Siam Paragonin ulkotasanteelle. Minä ja Kalle käytiin siellä meidän lasten kanssa. Siellä oli mm. pomppulinna, korkea kiipeilytorni, kumiveneillä soutelua, kasvomaalausta, pieni maailmanpyörä, titanic-laivan muotoinen jyrkkä liukumäki ja paljon muuta kivaa. Hinta oli 150b/lapsi= 3e, eli ihan kohtuullinen :)

Eilen siirryimme tänne kotikulmille eli Bangkhaehan. Nyt meidänkin kaikki lapset ovat kovassa kuumeessa ja yskässä, jotakin flunssaa se varmaankin on. Yövymme raamattukoululla mutta päivät olemme viettäneet thaisukon eli suomalaiskoulun puolella. Siellä ei ole tänä vuonna opetusta vaan talo on pelkässä asuinkäytössä. Me menemme sinne asumaan huhtikuun alusta alkaen. Meidän lisäksemme siellä asuu vakituisesti yksi lähettinainen sekä välillä satunnaisia vierailijoita.

Ilma on täällä nyt juuri sopivan lämmin. Uskomatonta kyllä, mutta vielä ei ole kertaakaan tullut hiki! Nythän onkin viileä kausi meneillään ja lämpötila on ollut päivisin n. 25-29astetta.
Ei ole siis todellakaan vielä tullut ikävä Suomeen. Taksimatkoja ei ole vielä ollut montaa, mutta on jo ehtinyt pelottaa pikkuisen niilläkin muutamalla matkalla. Huomenna lennämme Phuketiin ja alamme etsiä sieltä vuokrataloa. Toivotaan, että löydämme hyvän talon mahdollisimman pian! Todella mielenkiintoista nähdä onko Phuket tosiaan niin ihana ja hieno paikka kuin kaikki sanovat :)

Sain Mallissa uudet hiukset. Parturina toimi kaunis nainen, joka oli oikeasti mies. :)

Kirjoittanut: Hanna

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

kiva lukea kuulumisia ja katsella kuvia. Hannan hiukset ovat tosi kauniit. Laittakaahän pian kuva "uudesta" Annistakin.

Anonyymi kirjoitti...

Luettiin täällä yhdessä teidän kuulumisia. Tampereen mummukin luki. Olen niin paljo aatellu teitä rakkaita. Ja ku se lähtövaiheki oli semmosta häslinkiä. Isi on ylpeä teistä tytöt. Voi kun ne pienet on ollu kipeitä. Terkut niille ja Kallelle kans..t.Isi

Sampsa kirjoitti...

Sari kirjoittaa: Kyllä ne miehet on parempia kampaajia vaikka naisena esiintyisikin!; D
Onnea talon etsintään!
täällä kova tuuli ja pakkanen kiristyy...hyr.