perjantai 23. toukokuuta 2008

Rantaloma Huahinissa

Vietämme reilun viikon täällä Huahinissa meren rannalla. Yövymme tutussa Nilawan Guesthousessa, josta on vain 300m kävelymatka rannalle. Päivät kuluvat täällä rennosti. Yleensä lähdemme aamupalan jälkeen rannalle muutamaksi tunniksi uimaan mereen sekä tutkimaan rantahiekasta löytyviä mereneläviä. Hanna oleilee Lumikukan kanssa rantatuolilla aurinkovarjon alla auringolta suojassa. Lumikukka ei viihdy pitkään kuumassa ilmassa joten hänen kanssaan on poistuttava jo aiemmin viileään ilmastoituun huoneeseen.



Hannan ja Lumikukan tavanomainen päivä rannalla, Kuvassa Hannan kynsiä laitetaan.



Lumikukka nauttii lämmöstä


Iltapäivisin uimme läheisellä uima-altaalla sekä käymme ostoksilla Huahinin toreilla ja ostoskeskuksessa. Hannan perhe kävi keilaamassakin, Kasperi ja Eevikin tykkäsivät kovasti. Kalle on käynyt salilla ja aikidossa Grand Sport Huahin-nimisessä paikassa joka on Kuopiolaisen Jorma Rissasen ylläpitämä. Olemme taas nauttineet ostosten tekemisestä vaikka hinnat ovatkin nousseet täälläkin. Bensan hinta on jo 38baht/litra eli n. 80cent. Thailaisille tämä hinta on erittäin korkea, kun keskimääräiset kuukausitulot ovat n. 5000bahtia. Vaatteet ovat kuitenkin edelleen tosi edullisia verrattuna Suomen hintoihin.


Thaimaassa on nyt sadekausi ja vettä onkin satanut muutamana päivänä, eniten kuitenkin öisin. Päivällä aurinko paahtaa kuumasti ja lämpötila on varjossa n. +35astetta. Anni ja Kalle ovat viettäneet eniten aikaa auringossa ja saaneet hyvän rusketuksen, mutta myös hieman palaneetkin. Lapset on suojattu hyvällä kerroksella aurinkorasvaa ja rantaleikit on rakennettu ison aurinkovarjon alle. Välillä Kalle on jäänyt hoitamaan Lumikukkaa huoneeseen, jotta Hannakin on päässyt rannalle joksikin aikaa. Muutenkin olemme vuorotelleet lasten hoitamisessa jotta kaikki pääsevät välillä rauhassa käymään jossakin.


Meressä uimista haittaavat meduusat joita on sateisina päivinä runsaasti. Ensimmäisenä rantapäivänä neljää thailaista ehti polttaa meduusa parin tunnin rannalla olomme aikana. Tuolloin Anni vahti tarkasti ranta-aallokkoa lasten ollessa vedessä. Aallot toivat useita meduusoja rantaan ja niitä piti varoa. Myös hyttysiä on runsaasti ja ne tykkäävät ulkomaalaisten vaaleasta ihosta. Erityisesti Hanna ja Eevi ovat saaneet isoja, punaisia paukamia runsaasti. Lumikukka on onneksi välttynyt pistoilta hyttysmyrkyn ansiosta. Hänelle ostettiin Suomesta mukaan Frantsilan luonnonmukaista hyttyskarkotetta jota voi käyttää lapsillakin. Päivät Huahinissa kuluvat nopeasti ja lapsilla riittää tekemistä, mutta päivät muistuttavat paljon toisiaan. Lapsetkin alkavat jo pikku hiljaa kyllästyä rannalla leikkimiseen, uima-altaalla olo on mieluisempaa. Joten viikko rannalla oloa riittää varmasti hyvin tähän alkuun.


Olemme vielä välttyneet sairastamiselta eli ei ole mahatkaan menneet sekaisin ruuista. Harmillista vain, että Lumikukka sai jonkinlaisen ripulitaudin, jospa se menisi kuitenkin nopeasti ohi. Onneksi ruoka ja juoma maistuvat hyvin ja tyttö vaikuttaa ihan pirteältä. Täytyy tarkkailla hänen vointiaan tarkasti, koska pikkuiset kuivuvat niin herkästi. Pysyttelemme hänen kanssaan nyt ihan täällä viileässä huoneessa ja vointi näyttääkin jo kohentuneen.

Ei kommentteja: