perjantai 23. toukokuuta 2008

Tulo Thaimaahan

Viimein saatiin nettikin käyttöön ja päästään siis kirjoittamaan tänne blogiin. Pääsemme muuttamaan Thaisukolle asumaan vasta 1.6. joten siihen asti kirjoittaminen voi olla epäsäännöllisempää. Toivomme, että lähetätte myös omia terveisiänne meille joko blogin kautta tai sähköpostitse.



Saavuimme Thaimaahan 16.5. Finnairin suoralla lennolla. Lento sujui kaikin puolin melko mukavasti. Hannan perheellä oli paikat koneen etuosassa ja Lumikukalla oma vauva-kori. Emma ja Anni istuivat koneen takaosassa ikkunapaikoilla ja heidän vieressään todella isokokoinen norjalaismies, joka aloitti viinoittelun jo alkumatkasta. Onneksi koneessa oli tyhjää ja mies vaihtoi paikkaa väljemmille vesille juuri kun Anni alkoi hermoilla asian tiimoilta.


Kuopion lentokentällä


Mummi ja vaari jättävät hyvästejä Kuopion lentokentällä


Lento saapui uudelle Suvarnabhumin lentokentälle ajallaan ja kenttä oli todella siisti verrattuna vanhaan kenttään. Kuumuus ja ilman tunkkaisuus olivat taas heti vastassa kentältä ulos astuessa. Ulkona parveilevilta taksikuskeilta saimme heti kuulla, että kenttä sijaitsee kaukana asuinpaikastamme Bangkhaesta ja matka sinne on kallis. Saimme kuitenkin tingittyä Minibussin hinnan 1500bahtista 1100bahtiin. Ruuhkaa ei ollut joten matka kesti vain reilun tunnin.


Ensimmäiset päivät vietimme Bangkokissa ja asuimme raamattukoululla. Raamattukoulu sijaitsee suomalaisen koulun (thaisuko) vieressä Moobaan Setthakit nimisessä kylässä länsi-Bangkokissa Bangkhaessa. Oli ihanaa päästä tuttuihin maisemiin ja tavata thailaisia tuttuja. Saimme taas huomata, että kaikki oli pysynyt ennallaan. Lähikaupan tätikin oli vielä voimissaan ja ilahtui näkemisestämme. Kävimme tietysti heti ostamassa lähikaupasta pepsit pussiin. Vain hetken hengähdettyämme suuntasimme taksilla lähimpään ostoskeskukseen The Mall:iin. Päivät kuluivat nopeasti: teimme ostoksia, nautimme hyvästä ruuasta ja käytimme lapset lähiparturissa hiustenleikkuussa.


Eevi parturissa


Lapset sopeutuivat nopeasti uuteen ympäristöön eikä aikaero tuottanut mitään ongelmia. Lumikukkakin nauttii lämpimästä ilmasta vaippasillaan ja hymyilee kaikille varpaiden kutittelijoille. Lapset ovat suuren huomion kohteena kaikkialla. Oli järkytys todeta kuinka paljon ulkomaalaisia edelleen tuijotetaan ja heitä osoitellaan. Missä tahansa liikummekaan, olemme kuin jonkinlainen nähtävyys ja meistä puhutaan kuin emme olisi paikalla. Suurin osa puheesta on kyllä ihailua, mutta sekaan mahtuu myös kateutta ja pilkkaakin. Tietyllä tapaa thailaiset ovat melko rasistisia...


Heti alkuun saimme muistutuksen myös ihanista ötökkä-ystävistämme eli torakoista. Kaksi torakkaa oli päättänyt piiloutua Annin matkalaukkuun ja järjestää näin mukavan yllätyksen ensimmäisen aamun kunniaksi. Onneksi Kalle hoiti torakat pois päiviltä ja Anni peitti tämän jälkeen vessan aukinaisen viemäriaukon välttyäkseen uusilta vierailijoilta.

7 kommenttia:

Minttu Harju kirjoitti...

Loistavaa, että aiotte pitää matkablogia. Tietää sitten mitä kaikkea siellä näette ja koette. Ihana kuva myös kaikista lapsista isovanhempien kans, Emmastaki tullu tosi kaunis...kun en ole aikoihin sitä nähnyt :)
Innolla odotan päivityksiä.

Minttu Harju kirjoitti...

Heh..siis tuo äskeinen kommentti oli minulta Mintulta :) Tää blogspot vetää tuon nimimerkin nyt mun sarjisblogista :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi mukava lukea teidänkuulumisianne.Ikävöimme teitä niin kovasti ja samalla olemme iloisia siitä, että saatte olla Thaimaassa joka on meidän toinen koti. Tulee kaikenlaisia yhteisiä muistoja mieleen kun teidän kuulumisia lukee. Thaimaa näyttää olevan entisensä ja ilman muuta te olette siellä huomion keskipisteenä. Sitähän se oli aina silloinkin kun Hanna ja Anni olitte lapsia ja Thailaiset teidän poskia nipisteli ja kokeili oletteko nukkeja vai ihan todellisia:)t.Isi ja äiti

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Meidänkin perhe kytsii täältä teidän elämää :), omat (keskeneräiset) kotisivumme löytyvät osoitteesta www.haapalankarjatila.net.

Terveisin
Anu

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, että olette perillä ja saatte nauttia Thaimaan herkuista, lämmöstä ja merestä . Uskon, että etenkin lapset nauttii niistä ihanan makeista ananaksista! Ne sieltä jäi meidän lasten mieliin ainakin. Täälläkin on onneksi kesäinen päivä niin ei niin kateus yllätä ;0)!
T:Riina

Anonyymi kirjoitti...

Katsottiin uusimmat kuvat:)Lapset on siellä niin touhussaan merenelävien kanssa:) Suomessakin on kesäistä ja aurinkoista. Ei vielä kuitenkaan hellettä:)On niin mukavaa kun saa katsella teidän rakkaiden kuvia ja kuulla kuulumisia.T.Isi ja äiti/Vaari ja mummi/appiukko ja anoppi:)

Unknown kirjoitti...

Rakkaita aurinkoisia terveisiä täältä Virroilta! Täällä on nyt kans ollu vähän lämpimämpi viikonvaihde. Innostuin kaivamaan takapihalla luiskelaattoja esille nurmen alta...Hikistä hommaa, mutta siistiä jälkeä tulee :)
Ihania kuvia teistä kaikista! Ootte te semmoisia maailmankansalaisia, että! Mutta tunnutte olevan kuin kotonanne, niin mikäpäs siinä!
Pojilla on viikko enää koulua ja mulla samoin enää viikko töitä. Sit alkaa kesäloma - ihanaa! Mä oon kolme viikkoa, mutta pojat tietysti syksyyn. Uintikelejä ne odottelee kovasti jo.
Kovasti terveisiä koko teidän poppoolle! Toivottavasti pysytte terveinä siellä!
Ollaan kuulolla... Ilmoittelen sitten, kun Eevan h-hetki koittaa. Ei varmasti kauaa mene enää..
Terkuin Riitta + miehet