perjantai 30. huhtikuuta 2010

Sairastelua

Lapset ovat sairastelleet täällä Thaimaassa vähemmän kuin Suomessa. Heti aluksi kaikki lapset sairastivat rankan kuumetaudin, joka kesti reilun viikon verran. Lumikukka oli tuolloin kahteen otteeseen sairaalahoidossakin hengitysvaikeuksien vuoksi. Eevi sairasti lisäksi Phuketissa yhden mahataudin ja Lumikukka maaliskuussa kovan keuhkoputkentulehduksen.

Lumikukalla riittää hoitajia

Kun siirryimme tänne Bangkokiin asumaan, lapset alkoivat taas sairastella jostain syystä enemmän. Erityisesti Lumikukka on taas ollut lähes koko ajan flunssassa. Sairastihan hän keuhkokuumeenkin. Muut lapset olivat melko terveinä tähän saakka. Viikko sitten perjantaina Kasperi sairastui kuumeeseen (39.7) ja valitti lisäksi kovaa mahakipua ja päänsärkyä. Sunnuntaina alkoi lisäksi kova kurkkukipu eikä Kasperi pystynyt syömään juuri mitään. Myös Eevillä koski kurkkuun ja hän alkoi yskiä yöllä, samoin Lumikukka. Maanantaina käytimme sitten heitä kaikkia lääkärissä Kasemrad-sairaalassa. Kasperilla ja Eevillä todettiin nielutulehdus ja Lumikukalla keuhkoputkentulehdus. Kaikki saivat isot kasat lääkkeitä!

Kasperi sai antibiootin lisäksi 7 muuta lääkettä: nuhaan, yskään, kuumeeseen, vatsakipuun, oksenteluun, vatsaa ja ruokatorvea suojaamaan sekä jotakin missä ei lukenut mitä se on.
(sitä emme antaneet) Ei Suomessa ihan näin montaa lääkettä määrätä :)

Eevin ja Lumikukan oireet pysyivät melko lievinä, mutta Kasperin tauti vain paheni. Maanantai-iltapäivänä hän alkoi oksennella ja oli myös hyvin väsynyt. Vatsa oli kovasti kipeä! Tiistaina käytin häntä uudestaan lääkärissä, pyysin katsomaan labrakokeet (niitä ei olisi muuten katsottu vieläkään...) ja ne olivat onneksi normaalit. Saimme kahta uutta lääkettä mukaan ja kun kysyin lääkäriltä, milloin pitää tulla uudelleen käymään, jos oireet eivät helpota, niin hän vastasi vain, että kyllä ne helpottavat... No, onneksi näin kävikin. Tiistai-yönä Kasperi oksensi vielä, mutta sen jälkeen hän alkoi toipua pikku hiljaa rankasta taudista. Edelleenkään ei ruoka maistu ihan normaalisti ja väsyttää normaalia enemmän, mutta taudista selvittiin! On kyllä rankkaa, kun ei tiedä täällä trooppisten tautien maassa, että mikä tauti milloinkin on kyseessä. Epäilimme jo mm. hyttysten välityksellä leviävää Dengue-kuumetta, joka voi olla tietyissä tapauksissa vaarallinenkin.

Kasperi oli kovin väsynyt taudin aikana. Ei jaksanut edes pelata Wii:llä.


Myös Emma joutui sairaalareissulle pari viikkoa sitten, kun hän löi päänsä olohuoneen pöydän kulmaan ja sai otsaansa ison haavan.
Haava ommeltiin Kasemrad:issa ja siihen tuli yhteensä 7tikkiä.

Kirjoitti: Hanna

Ei kommentteja: