maanantai 12. huhtikuuta 2010

Singaporessa osa 2: Universal Studios

Universal Studios-teemapuisto avautui juuri sopivasti kuukausi sitten ja pääsimme näin ollen tutustumaan sen ihmeelliseen maailmaan. Puisto sijaitsee Sentosa-saarella ja on osa suurta Resorts World kokonaisuutta. Pääsymaksu puistoon oli aikuisilta 66 dollaria ja lapsilta 48 dollaria. Lipun mukana sai 10 dollarin arvoisen ruokasetelin sekä 5 dollarin arvoisen alennussetelin, jonka pystyi käyttämään missä tahansa puiston monista myymälöistä. Me ostimme neljällä setelillä Eeville VIPrincess lippiksen, sillä hänelle on etsitty lippistä jo pitkään ja tuo oli kauniinnäköinen.

Puisto oli jaettu viiteen eri teema-alueeseen: Madagaskar, Far Far Away=Shrek, The Lost World= Jurassic Park, AncientEgypt= Muumio sekä Scifi-City. Lisäksi oli Hollywood-alue ja New York- alue, missä oli vain ravintoloita, myymälöitä ja pari teatteria.

Puistossa saattoi törmätä moniin kuuluisiin henkilöihin :)


Shrek-alueella kävimme katsomassa Shrek-aiheisen 4D-näytöksen, jossa penkit tärisivät ja naamalle lensi vettä yms. Kalle kävi lasten kanssa useita kertoja lasten lohikäärme-vuoristoradassa. Pääsimme myös kuvaan Shrekin ja Fionan kanssa! :) Saapasjalkakissan näimme myös.

Jurassic Park alueella sijaitsi minun lempilaitteeni eli sellainen jossa kellutaan joessa kovaa vauhtia pyöreällä lautalla eteenpäin. Tämä ajelu oli tosiaan dinosaurus-aiheinen ja erityisesti loppuosa olikin melko jännittävä: kuljimme useita kymmeniä metrejä pimeässä tunnelissa, pysähdyimme äkisti ja sitten lautta lähti nousemaan kovaa vauhtia ylöspäin monta kerrosta korkeammalle! Silloin hieman pelotti! Mietimme Kasperin kanssa, että syöksymmekö seuraavaksi takaisin alas yhtä kovaa vauhtia!!! Mutta musta verho aukenikin takaani ja syöksyimme hurjaa vauhtia, jyrkän mäen alas veteen. Kastuin aivan läpimäräksi ja sain siis
sen mitä halusinkin :) Tietysti kävimme kokemassa hurjan ajon vielä uudelleenkin ja toisella kertaa Eevikin oli mukana.
Pienemmille lapsille suunnattuja laitteita oli melko vähän, mutta tähän pääsivät Eevi ja Lumikukkakin.

Myös Madagaskar-karuselliin pääsivät pienimmätkin!


Kävimme katsomassa taidokkaasti tehdyn Waterworld-stuntshow:n.

Egypti-alueella oli hienosti rakennettuja aiheeseen sopivia patsaita ja rakennuksia. Pääkohteena oli Revenge Of The Mummy-niminen jännittävä vuoristorata-ajelu. Siinä ajettiin pimeässä ja ympärillä näkyi oikeaa tulta, pääkalloja, kultaisia esineitä yms. Minä en pidä vuoristoradoista, mutta Kalle sai uskoteltua minulle ettei tämä ole paha. Ei olisi pitänyt uskoa! Ajelu oli melko hurja kaikkine syöksyineen ja äkkikäännöksineen. Pidin silmät kiinni melkein koko ajan ja menetin kuulema paljon kaikkea hienoa... Kalle ja Kasperi kävivät laitteessa tosi monta kertaa. Siinä ei nimittäin ollut jonoja ja ymmärrän kyllä miksi...


Tämä ajelu toi sopivasti jännitystä perheen pienimmille. Sen varrella oli mm. krokotiileja, käärmeitä, korppikotkia ja ötököitä:


Lumikukka meinasi jo välillä tylsistyä rattaissa istumiseen. Pääsi hän käymään muutamissa laitteissakin, mutta lopulta löysimme hänelle sopivan ja kaikkein mieluisimman paikan:



Milloin se vesisuihku taas tulee?

Kiertelimme puistossa koko päivän (klo 10-18) ja aika kului nopeasti. Muutamissa laitteissa ei ehditty käydä ollenkaan ja suurin osa erilaisista näytöksistä jäi myös katsomatta. Kahden päivän lippu olisikin ollut ehdoton, jos olisi halunnut nähdä ja kokea kaiken. Meillä oli kuitenkin hauskaa ja pääsimme käymään parhaissa laitteissa useitakin kertoja silloin, kun ei ollut enää jonoja. Parhaimmillaan laitteisiin sai jonottaa yli puoli tuntia.

Kirjoitti: Hanna

Ei kommentteja: