sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Singaporessa osa 1


Lähdimme perheenä käymään Singaporessa sillä meidän piti poistua maasta uusiaksemme viisumit. Meitä myös kiinnosti nähdä millainen maa Singapore on. Lensimme Bangkokista keskiviikko-aamuna 7.4. Lento kesti kaksi tuntia ja meni melko nopeasti.

Jo lentokoneesta ihailimme Singaporen vihreyttä ja kaunista luontoa. Puita oli erittäin paljon ja kaikkialla oli siistiä. Tiesimmekin jo ennestään, että Singaporessa roskaaminen on sakon uhalla kielletty.


Olimme etsineet hotellia pitkään netistä, sillä Singaporessa on hyvin kallista. Ei siis ollut helppoa löytää edullista ja hyvätasoista hotellia... Onnistuimme siinä kuitenkin tällä kertaa ja olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä, kun näimme hotellihuoneemme. Se oli hyvin tilava ja ikkunasta oli suora näkymä uima-altaalle. Lisäksi wc:ssä oli kylpyamme, mikä oli kovasti lasten mieleen!

Hotellimme: Hotel 81 Tristar

Hotellin edestä kulkeva katu. Huom. Singaporessa oli myös kunnolliset jalkakäytävät!

Lähdimme lähes heti tutustumaan ympäristöömme. Saimme huomata, että alueella liikkui hyvin paljon muslimeja. Singaporen väestö on hyvin monikulttuurista ja se kyllä näkyy. Ruokaa löytyy myös jokaiseen makuun. Suurimmaksi osaksi ihmiset syövät edullisissa Food Park:eissa, joista saa niin nuudeleita, intialaista, kasvisruokaa kuin muslimiruokaakin. Kätevää! Meidän hotellimme alakerrassa oli mm. suuri muslimiravintola, jossa kävimme itsekin syömässä parikin kertaa. Annos kanaa ja riisiä maksoi 3dollaria eli vajaat 2euroa.

Ensimmäisenä iltapäivänä suuntasimme kulkumme East Coast Park:iin, joka oli lähellä sijaitseva suuri puisto. Kävelimme siellä varmaan n. tunnin verran ja kyllä oli kaunista! Puisto oli meren rannalla, mutta ranta oli melkein tyhjä. Ei siis täynnä turisteja, kuten esim. Phuketissa. Emme kuitenkaan menneet uimaan vaan kävelimme vain. Uimaan kuitenkin pääsimme hotellille päästyä, sillä menimme heti uima-altaalle.

East Coast Parkissa

Ensimmäisen päivän tunnelmina Singapore tuntui hyvin mukavalta paikalta, jossa pärjää mainiosti englannin kielellä. Kaikkialla oli siistiä ja hyvin paljon länsimaisia vaikutteita. Jokaisen kerrostaloalueen lähellä oli oma puisto sekä leikkipuisto lapsille. Talojen ympärillä olevat viheralueet oli hyvin hoidettu ja myös talot olivat hyvässä kunnossa.

Kirjoitti: Hanna

Ei kommentteja: