tiistai 15. heinäkuuta 2008

Siam Park

Kirjoitamme nyt hieman perjantaisesta Siam Parkissa käynnistä. Siam Park on suuri puisto, johon kuuluu vesipuisto ja huvipuisto sekä lisäksi Dinosaurus-ajelu ja Dinosaurus-museo. Siam Parkissa oli mukana meidän porukan lisäksi Täängoon perheineen. Pearl(Muk) oli odottanut jo pitkään puistoon pääsyä ja päivä olikin hänelle unelmien täyttymys.

Vietimme aluksi pari tuntia vesipuistossa. Pojat saivat heti kokea hurjan liukumäkikyydin. Liukumäki oli niitä suoria ja erittäin jyrkkiä lajissaan. Pojat menivät niistä siihen kaikkein pisimpään mäkeen. Mäen valvoja kehoitti naureskellen poikia laskemaan mäen selällään ja näin pojat tekivät. Vauhti oli todella kova ja vettä lensi koko ajan naamalle niin ettei nähnyt mitään. Pahinta oli , että veden kova paine sai poikien uikkarit vetäytymään pakaroiden väliin (=shorstiuikkareista tuli stringit!). Mäestä hengissä selvittyään pojilla oli kova kiire vessaan. Toista kertaa pojat eivät enää mäkeen menneet. Suurin osa muista liukumäistä oli suljettuna.



Tekomeri (aalto-allas)

Ruokapaikkoja oli jälleen kerran huonosti. Lopulta löysimme thailaisen Buffet-paikan, joka oli juuri sulkeutumassa. Ruokailun jälkeen Anni ja pojat saivat hyvän idean: Mennään korkkiruuvin tyyliseen laitteeseen, joka menee lujaa ja pääalaspäin! Kokemus oli melko hurja. Ensimmäinen kierros mentiin etuperin, mutta yllättäen seuraava kierros tehtiinkin takaperin. Siitä Annin vatsa riemastui! Laitteesta poistultua Annilla oli todella huono olo ja hän vietti seuraavan tunnin tutustuen huvipuiston vessoihin. (Onneksi lopulta pahaolo meni oksentamatta ohi)

Kävimme kaikki yhdessä näköalatorni-laitteessa. Siinä lähdettiin kyytiin maan pinnalta ja istuttiin kyydissä, samalla kun noustiin pikku hiljaa korkeuksiin.


Kuva on otettu näköalatornin puolivälistä, siinä mentiin todella korkealle. Taustalla näkyy oranssi vuoristorata/korkkiruuvi, jossa Anni ja pojat kävivät.


Lapsille oli paljon mieluisia lasten laitteita, tosin osa niistäkin oli huollossa. Kasperi kävi myös muutamissa isommissa laitteissa, kuten lentävässä matossa, avaruusraketti-simulaattorissa ja pyörivässä "hyrrässä". Lentävä matto oli kuulema hieman pelottava. Kummitustalokin oli huollon alla ja se oli Kasperille suuri pettymys, sillä hän oli odottanut sinne pääsyä 2 vuotta. Muitakin laitteita oli poistettu käytöstä joksikin aikaa ja se oli aika harmillista...





Pojat kävivät tutkimassa myös mielenkiintoisen "seikkailusaaren" (näin luki alueen kartassa). Saarelle kuljettiin lahoa riippusiltaa pitkin, jossa ei ollut kaiteita. Periltä löytyi muutama nälkiintynyt apina häkissä, joku nainen majassa tekemässä koriste-esineitä, toinen laho riippusilta, josta puuttui lautoja sekä polku jota pitkin pystyi kävelemään saaren ympäri. No, olihan siinä seikkailua kerrakseen :)

Huvipuistoalue oli niin suuri ja katseltavaa oli paljon, joten viivyimme sulkemisaikaan saakka.


Lumikukka dinosaurus-museossa, paikassa oli pimeää ja kuului dinosaurusten ääntelyä, joten tyttöjä hieman pelotti.


Lapset dinosaurus-ajelun jälkeen, kaikille ostettiin myös uudet vaatteet huvipuistosta


Ei kommentteja: