perjantai 26. helmikuuta 2010

Butterfly Garden & Insect World

Kävimme Kallen, Kasperin ja Eevin kanssa tuollaisessa kivassa hyönteispaikassa keskiviikkona. Se sijaitsee melko lähellä kotiamme, Phuket Townin alueella. Sisäänpääsyliput maksoivat aikuisilta 300bahtia ja lapsilta 150bahtia. Paikka oli kyllä hintansa arvoinen ja hyvin opettavainen.

Sisällä oli paljon erilaisia eläviä ötököitä lasikuvuissa sekä myös runsaasti kuolleita ötököitä nimettyinä, esim. sudenkorentoja, termiittejä, täitä, ampiaisia, mehiläisiä, erilaisia koppakuoriaisia... Seiniltä sai lukea tietoa hyönteisistä.


Sihiseviä torakoita (eläviä!)


Eläviä skorpioneja


Kasperi on hyvin kiinnostunut ötököistä

Ötökkähuoneen jälkeen astuimme ulos suureen kasvihuoneeseen, jossa lenteli tuhansia erivärisiä perhosia. Perhosiin ei saanut koskea ja ohjeena oli kävellä hitaasti. Saimme nähdä ihania perhosia aivan lähietäisyydeltä! Niitä sai myös halutessaan syöttää hedelmäsoseella.



Keskellä oli suuri kalalammikko, jossa uiskenteli hirveästi isoja kaloja joille sai heittää kalanruokaa.

Upea banaanipuun kukka, niitä on paljon myös meidän pihassamme

Saimme tutustua myös perhosen eri muotoihin: muna, toukka, kotelo -> perhonen. Näimme kuinka yhdellä juuri kotelosta kuoriutuneella perhosella oli siivet vielä aivan rypyssä ja se yritti suoristaa niitä jaloillaan. Munimishuoneessa piti olla aivan hiljaa ja rauhassa, jottei häirinnyt perhosten munimista. Kaikki perhospuutarhan perhoset ovat syntyneet siellä. Osa syntyvistä perhosista päästetään vapaaksi luontoon.


Viimeinen huone oli silkkihuone eli siellä demonstroitiin kuinka silkkiperhosen toukista saadaan silkkilankaa, josta taas kudotaan kauniita vaatteita ja huiveja yms. Kiertelimme ötökkä- ja perhospaikassa yhteensä reilun tunnin verran, mutta aikaa olisi saanut kulumaan paljon enemmänkin. Ehkä menemme sinne vielä uudelleen. :) Kasperi ja Eevi tykkäsivät myös kovasti.
Nettisivut: http://www.phuketbutterfly.com/

Kirjoitti: Hanna

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On teillä kaikenlaista elämystä:)t.Vaari

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa aika mahtavalta paikalta. Voin kuvitella kuinka innoissaan lapset oli :)

T:Minttu

Unknown kirjoitti...

Voi miten ihania kuvia!! Lapset varmaan nautti siellä olosta...kuten tietysti te vanhemmatkin!
Kaikkea hyvää jatkossakin teille!

T. Riitta-täti