keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Ötököitä ja rannalla oloa

Kävimme sunnuntaina kivalla viikonlopputorilla. Sieltä löytyi paljon edullisia vaatteita ja lisäksi hieman "iltapalaa". Valitsimme myyntitiskiltä kokoelman viittä eri lajia ötököitä: vaaleita toukkia, lihavia toukkia sekä erilaisia isoja ja pieniä heinäsirkkoja. Lisäksi joukkoon oli eksynyt muutama iso koppakuoriainen! Kotona maistelimme ötököitä sitten joukolla, paitsi Hanna ei innostunut tällä kertaa. Anni, Kalle ja Kasperi söivät kaikkia lajeja ja Eevi ja Emmakin maistoivat pikkuisen. Vaaleat toukat olivat parhaimman makuisia.


Hanna ostamassa ötököitä iltatorilla



Lumikukka halusi myös maistaa ötököitä (kädessä heinäsirkka)


Nam, heinäsirkka maistuu hyvältä! Myös vaalean toukan Lumikukka söi kokonaan.

Maanantaina lähdimme merenrannalle, Kata beachille. Kalle jäi Lumikukan kanssa kotiin. Lapset tykkäsivät kovasti uida meressä. Täällä Phuketissa meressä on melko isot aallot ja merivesi puhdasta/kirkasta. Lapset tykkäsivät liukua aaltojen mukana rantaan ja sitten takaisin merelle päin.

Rantareissumme meni siihen asti hyvin, kunnes koira pissasi tavaroidemme päälle ja saimme kuulla rantavedessä olevista meduusoista. Annin nilkkaan osui meduusa ja siihen ilmestyi hyttysenpureman näköisiä punoittavia länttejä, joita kirveli ikävästi. Eräs turisti neuvoi pyytämään apua paikallisilta, jotka työskentelevät rannalla. Veneitä vuokraavat miehet hieroivatkin sitten jotain vihreää kasvia ja kylmää juotavaa kirveleviin kohtiin ja noin 10 minuutin kuluttua kirvely alkoi helpottaa. Seuraavana päivänä jäljet olivat jo hävinneet. Meduusa poltti siis hyvin lievästi, onneksi! Tästä lähtien pidämme etikkapulloa aina mukana rantareissuilla, sillä etikka on hyvä ensiapu meduusanpolttamiin. Aurinko paistoi myös sen verran kuumasti, että kaikki paloivat jonkin verran. Lapset alkavat olla jo aika ruskeita!


Kata beach

Kasperi osaa uida jo hyvin, mutta käytti uimarengasta kellumiseen aaltojen mukana


Tytöt viihtyivät rantavedessä


Anni kävi illalla syömässä Erkinkorpien kanssa. Mukana oli myös thailainen Ailin-tyttö.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olis tainnu jäädä minultakin nuo herkut syömättä:) Kyllä te saatte monenlaisia uusia elämyksiä siellä. terkuin mama

Sampsa kirjoitti...

voittekin osallistuu sit suomen pelkokertoimeen,hyvin selviäis noista syömistehtävistä!sari

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja herkkuja:)t.isi