perjantai 12. helmikuuta 2010

Ya Nuin rannalla

Lähdimme keskiviikkoaamuna Ya Nui:n rannalle, lähelle Nai Harnia. aivan Phuketin etelä-osaan. Saavuttuamme paikalle ihastuimme heti rannan tyhjyyteen ja rauhallisuuteen. Muutamia venäläisiä turisteja oli meidän lisäksi jo tullut rannalle heti aamusta. Pikku hiljaa turisteja tuli lisää, mutta ranta oli selvästi muita rantoja miellyttävämpi ja hiljaisempi. Suomalaisia emme havainneet ollenkaan.

Tällä rannalla saimme mahdollisuuden snorklata ja ihastella merenalaista maailmaa. Ranta oli kivikkoinen ja kalat viihtyivät hyvin isojen kivien ympärillä. Snorklauspaikat lähtivät aivan rannasta. Lapsilla oli mukana omat sukelluslasit, joten meidän ei tarvinnut vuokrata snorkkeleita. Myös me äidit sukeltelimme vuorotellen. Kasperi sukelteli meistä kaikista eniten ja näkikin monenlaisia kaloja (jopa mustekalankin) vedessä. Myös Emma ja Eevi sukeltelivat kellukkeiden varassa ja he saivat nähdä erikokoisia ja värisiä kaloja mielin määrin. Kyllä meren alta paljastuu ihan oma maailmansa! Ya Nuin rannalle täytyy päästä pian uudelleen ja silloin vuokraamme varmaan snorkkelitkin (vuokra 50bahtia= reilun euron). Teemme seuraavan rantareissun luultavasti ensi viikon alussa.

Ya Nui:n rantaa


Lapset sukeltelivat ja ihastelivat merenalaista maailmaa


Emmaa ja Eeviä kiinnosti kovasti kiven päälle nostettu merisiili, myös veden alla niitä näkyi muutama.

Hanna ja Eevi syömässä rantaravintolassa, hinnat olivat ihmeen edulliset ja ruoka hyvää!


Anni ja merimaisemaa. Taustalla näkyvälle saarelle voi meloa rannalta vuokrattavalla kajakilla, matkaa on n.700m. Kahden hengen kajakin vuokra 200baht/h (= 4,5e).


Emma ja Eevi

Ostimme tänne meille lämpömittarin, jotta voimme seurata lämpötilaa eri päivinä. Useimpina päivinä lämpötila on ollut puolen päivän maissa (jolloin on kuuminta) varjossa +35c. Lisäksi viimepäivinä ilma on ollut erittäin kostea/hiostava. Vettä täällä ei ole satanut vielä kertaakaan.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ku hienoa ranta:)wauts...t.isi