sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Kivoja eläimiä?

Koska olemme Thaimaassa, niin elämme monenlaisten ötököiden ja eläinten keskellä. Yleensä ne välttelevät ihmisiä (kuten mekin niitä) mutta aina välillä joku pikkuinen "eläinystävä" eksyy meidän keskuuteemme. Tässä esimerkkejä:

Sisiliskot ovat tarpeellisia otuksia ja niitä liikkuu huoneiden seinillä kaikkialla. Ne syövät tehokkaasti hyttysiä, kärpäsiä ja muita pieniä hyönteisiä. Sisiliskoista ei siis ole meille mitään haittaa. Tämä pikkuinen lisko oli suorastaan söpö :) Yleensä ne juoksevat karkuun, mutta tämä ei vielä kai osannut.


Hämähäkit aiheuttavat kiljaisuja, varsinkin jos ne ovat isoja! Erityisen kauhistuttavaa on, kun sellainen löytyy makuuhuoneesta, sängyn vierellä olevan yöpöydän alta! (Kalle tietenkin otti sen heti käteensä) Hämähäkitkin ovat kuulema hyödyllisiä, mutta voivat meidän puolesta silti pysyä poissa talon sisältä.


Käärmeliskoja on paljon täällä pihapiirissä ja erityisesti uima-altaan ympäristössä. Niistä ei ole mitään haittaa, ne syövät paljon hyönteisiä pitkällä kielellään. Välillä ne kuitenkin onnistuvat säikäyttämään aika pahasti, koska muistuttavat erehdyttävästi käärmettä! Ne kuitenkin lähtevät nopeasti karkuun, jos niitä lähestyy.


Kauniinvärisiä sudenkorentoja ja perhosia on täällä myös todella paljon! Niitä on mukava katsella. Tämä yksilö oli hukkunut uima-altaaseen.


Pahimpana kaikista ovat käärmeet! Asumme alueella, jossa on erittäin paljon erilaisia lehtipuita, pensaita, kukkia ja ruohikkoa. Täällä on siis myös paljon käärmeitä, joista suurin osa elelee puissa. Monet käärmeistä ovat vaarattomia mutta alueella on nähty myös mm. kobria jokin aika sitten. Me olemme tiedostaneet tämän käärmevaaran ja liikumme täällä varovasti ympäristöämme tarkkaillen. Pidämme ääntä aina kulkiessamme esim. tömistelemällä. Käärmeethän pysyttelevät kyllä poissa ihmisen tieltä eivätkä hyökkää elleivät tule yllätetyksi ja säikähdä. Olemme myös kerranneet ensiapuohjeet käärmeenpureman varalta.

Eilen olimme tavalliseen tapaan keittiössä rupeamassa iltapäiväruualle, kun Anni yhtäkkiä huomasi pöydän vieressä olevan ikkunan kaltereissa käärmeen. Se oli siis sisällä! Veimme kiireesti vieressä olleen Lumikukan ja muut lapset turvaan makuuhuoneeseen ja pyysimme Kallen pyydystämään käärmettä. Käärme luikerteli jääkaapin taakse/alle, eikä sitä meinannut löytyä millään vaikka kuinka kolisteltiin ja katseltiin eri puolilta.


Näetkö kuvassa käärmeen? Me emme ainakaan näe, mutta jossain siellä se on!

Olimme etsineet jääkaapin sisukset läpikotaisin, kääntäneet jääkaapin selälleen ja katsoneet joka kolon eikä käärmettä ollut missään. Kävelimme jo keittiössä normaalisti (paitsi lapset olivat edelleen turvassa), kun käärme yhtäkkiä luikerteli esiin jääkaapin alta. Uskomatonta!


Käärme kiipesti nopeasti seinää pitkin ylös ja asettui verhon taakse. Emme vielä tienneet oliko käärme vaarallinen vai ei ja siitä syystä olimme varovaisia sen suhteen. Tosin aika läheltä Kalle kävi kyllä ottamassa tämän kuvan!

Kun olimme ottaneet tarpeeksi kuvia elävästä käärmeestä, Kalle huitaisi sen alas mopin varrella. Se oli paras ase, mitä meiltä löytyi... Käärmeen yrittäessä luikerrella pakoon, Kalle tappoi sen iskemällä sitä muutaman kerran meidän seuratessa vierestä. Onneksi löysimme käärmeen ja saimme sen tapettua. Tästä lähtien osaamme olla entistäkin varovaisempia niin ulkona kuin sisälläkin.

Kalle sai selville, että kyseessä oli myrkytön käärme, nimeltään Golden tree snake. Toiselta nimeltään flying snake. Käärme siis syöksyy ilmassa pitkiäkin matkoja. Kiva tietää näin jälkikäteen! :)

Tästä hyttysverkon alaosassa olevasta reiästä käärme pääsi sisälle. Nyt pidämme kyseisen ikkunan kiinni ja olemme tukkineet reiän. Emme olleet huomanneet reikää, koska se oli sopivasti verhon takana. Mitähän muuta sieltä on kerennyt tulla sisälle?!!


Tässä vielä kuva käärmejahdista, näinhän se meni ;)



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa :D kyllä nauratti viimenen kuva! Noinhan se tosiaan menee, että Hanna pelastaa muut käärmeiltä ja muilta ötököiltä.
-Henri-

Anonyymi kirjoitti...

hienot kuvat ja kivat tekstit. On teillä mielenkiintoista elämää, ei pääse pitkästymään. viimenen kuva on huippu!! Pelasti mun päivän.. -mama-

Jeccu kirjoitti...

Ihan paras tuo teijän viimenen käärmeen metsästys kuva! Kiva lukee teijänkii kuulumisia vaikka ei olla vuosiin nähtykkään ja kummasti nuo aurinkoiset kuvat ja kauniit rannat täällä kylmässä Prahassa mieltä lämmittää.

Jenny