lauantai 14. kesäkuuta 2008

Safari World


Kävimme eilen Safari Worldissa joka sijaitsee toisella puolen Bangkokia. Menimme sinne taksilla ja taksikuski halusi viedä meidät porteista sisälle asti. Lipunmyynti oli kuskin puolella joten annoimme hänelle rahat ja hän maksoi meidät sisään. Kun maksoimme taksin, hän antoi Annille pääsyliput mutta ei suostunut antamaan muita oheismateriaaleja jotka lipunmyyjä oli antanut. Pinossa oli alueen kartta, näytösten aikataulut sekä Safari World:in esitekirjanen. Kuski oli sitä mieltä, että ne oli annettu hänelle, eikä siis suostunut niistä luopumaan vaikka ne tottakai olisivat kuuluneet Annille.

Safari World:issä oli kaksi aluetta: Safari Park ja Marine Park. Menimme ensiksi jälkimmäiseen. Siellä oli mahdollisuus osallistua erilaisiin näytöksiin mm. merileijona-show:hun. Myös delfinaario olisi ollut, mutta se oli tällä hetkellä valitettavasti suljettuna. Kävelyä tuli paljon, sillä alueella oli runsaasti eri eläimiä häkeissä/aitauksissa ja matkan varrella oli myös Safari Terrace, josta pystyi syöttämään kirahveja. Se oli tämän reissun hauskin osa ja kirahvit olivat suloisia pitkine kielineen.




Erillisestä maksusta sai osallistua veneajelulle viidakon keskelle, Hanna ja Lumikukka eivät lähteneet.


Koska meillä ei ollut omaa autoa, menimme Safari World- kierrokselle bussin kyydissä. Safarin ideana on se, että eläimet ovat vapaana luonnossa aidossa ympäristössä ja niitä saa ihailla läheltä omasta autosta. Täällä se ei aivan toteutunut, sillä alue oli melko pieni ja mutainen, eläinlajeja niukasti ja monet niistä olivat aitauksessa. Lisäksi bussi kulki melko nopeasti eläinten ohi, kierros kesti kokonaisuudessaan vajaat puoli tuntia.

Safari-alueen kuva esitekirjasessa...


...ja safari-alue todellisuudessaan




Safari World oli paikkana sokkeloinen ja opasteet olivat harhaanjohtavia. Ruokapaikkoja oli huonosti, joten päiväruuaksi söimme popcorneja ja mangoa. (koko päivän vitriinissä seisseet kolme nakkia ja hampurilainen eivät houkutelleet ja tämä ei ole vitsi!) Väkeä oli paljon, suurimmaksi osaksi intialaisia turisteja, jotka valokuvasivat meitä siinä missä eläimiäkin. Välillä ei hymyilyttänyt. Lapsille reissu oli mieleinen, mutta uuvuttava. Pitkä kotimatka iltapäiväruuhkassa menikin nukkuen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

moii:)
Vai safarilla olitte.Mua nauratti toi ku te olitte Intialaisille erityisnähtävyys:)Sellastahan se on:)
Tääl Riksussa paistaa aurinko nyt.Aamul satoi vettä ihan paljon. Äidin kans tehtiin tääl thaikäännöksiä melkein koko vknlp. Käytiin muuten Nepalilaisessa ravintolassa. Oli hyvää ruokaa:)Lumikukka näyttäisi pyöristyneen ja kasvaneen , ainakin kuvan perusteella.T.Isi/vaari

Anonyymi kirjoitti...

hellou!
mä oon ottanu ihan tavaksi lukea teidän juttuja,tulee hyvin käytettyä työaika hyväksi!; )eipä kyllä kovin houkuttelevalta näyttänyt tuo mutavelli,vielä kun oisitte saanu ne nakit kuvaan!-sari-